ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Οι Έλληνες αγαπούν πολύ το φαγητό και η Χαλκιδική συνδυάζει υπέροχα τις παραδοσιακές Ελληνικές γεύσεις με την διεθνή κουζίνα. Εκτός από τις μαγευτικές παραλίες της, στην Χαλκιδική θα βρεις αμέτρητες παραδοσιακές ταβέρνες με μαγειρευτά και θαλασσινά αλλά και διεθνούς φήμης εστιατόρια με πολλά βραβεία. Αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τις τοπικές γιορτές και πανηγύρια και να δοκιμάσεις τα παραδοσιακά τοπικά γλυκά.

Αν είστε λάτρης των παραδοσιακών Ελληνικών γεύσεων ψάξτε την Μαριγούλα και το Αγιονέρι στον Πολύγυρο. Παραδοσιακές ταβέρνες-μαγειρεία που εκτός από αυθεντικές Θρακιώτικες και Αγιορείτικες συνταγές μπορείτε να απολαύσετε και φρέσκα ψάρια. Επίσης το χωριό Κασσανδρινό, αποτελεί μοναδικό προορισμό για να δοκιμάσετε τις τοπικές γεύσεις.

Αν πάλι προτιμάτε τη διεθνή κουζίνα οι Καμάρες στην Ουρανούπολη και η Ντομάτα στην Σάνη είναι ο τέλειος προορισμός. Το τελευταίο δε, έχει συμπεριληφθεί στα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης αν και το πρώτο κερδίζει την μάχη όσον αφορά την θέα και το περιβάλλον, καθώς το βλέμμα χάνεται στους πανέμορφους κήπους του και καταλήγει στην θάλασσα.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα παρακάτω.

Fresco

Στο βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο του εντυπωσιακού «Sani Dunes», o Έκτορας Μποτρίνι πάει την ιταλική κουζίνα σ’ ένα υψηλό επίπεδο. Στο μενού του οικείες ιταλικές γεύσεις αποκτούν κομψότητα και καινοτομία. Η προσωπικότητα, η πληθωρικότητα, ο δυναμισμός και η εξαιρετική μαγειρική αντίληψη αποκαλύπτονται από τα πρώτα otto pasi, τα οκτώ αναβαθμισμένα γαστρονομικά βήματα που ο σεφ επέλεξε για να μας συστήσει ξανά την ιταλική κουζίνα.

Anthoulas Restaurant

Στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, σε μια μικρή πλατεία, σε ένα παλιό αρχοντικό με μεταλλικά μπλέ τραπεζάκια και  λευκά τραπεζομάντηλα, η Ανθούλα (με φοβερό χιούμορ) να προτείνει υπέροχα παραδοσιακά μαγειρευτά πιάτα ημέρας και όχι μόνο. Μαζί με τον άντρα της, Γιώργο, ετοιμάζουν καθημερινά μοναδικές μπουκίτσες απόλαυσης, στην «Πλατεία της Ανθούλας». Αφεθείτε στις μοναδικές παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και δοκιμάστε τις πρωτότυπες συνταγές του chef Γιώργου Κρήτου. Απολαύστε την ποιότητα των πιάτων μαγειρεμένα με πολύ μεράκι, με τις καλύτερες πρώτες ύλες της αγοράς και ικανοποιηθείτε από το άψογο σέρβις. Πιο προσιτή και πολυποίκιλη από ποτέ «Η πλατεία της Ανθούλας» σας περιμένει για νέες γευστικές αναζητήσεις.

Εστιατόριο Δίας

Συνδυάζοντας με έναν μοναδικό τρόπο τις φρέσκιες πρώτες ύλες εποχής με τις παραδοσιακές συνταγές, ο Chef του Δία, δημιουργεί μικρά γαστρονομικά θαύματα που απογειώνονται ακόμη περισσότερο εάν τα συνδυάσεις με κρασιά από την πλήρως ενημερωμένη κάβα.

Στην Ταβέρνα Δίας μπορείτε να απολαύσετε ξεχωριστά πιάτα, μαγειρεμένα απλά, με αγάπη και φαντασία, στα οποία τον πρώτο λόγο έχουν τα τοπικά μπαχαρικά και το παρθένο ελαιόλαδο.

Προσθέστε την ειδυλλιακή τοποθεσία μέσα στα πεύκα και με θέα στον Τορωναίο κόλπο και ετοιμαστείτε για ένα ρομαντικό δείπνο!

Μενού